Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Colours tutorial..1st part!!!



         Μεταλικά αντικείμενα...η μήπως όχι??????
Κορίτσια Καλησπέρα...σήμερα η ανάρτηση έχει να κάνει με τα χρώματα και τη μεταμόρφωση !!!!
Πως θα μετατρέψετε αυτό το ρολόι, που ειναι φτιαγμένο απο γύψο ώστε να φαίνεται μπρούτζινο?

    
Συνήθως για να δουλέψουμε έχουμε τα χρώματα που χρειαζόμαστε ..τι γίνεται όμως αν μας τελείωσε το βασικό χρώμα που είναι αναγκαίο,δλδ το καφέ, για να μετατρέψουμε το αντικείμενο μας σε μπρούτζινο?
Ειναι περισσότερο απλό απ΄οτι φαίνεται, αρκει να έχουμε λίγο κίτρινο, λίγο κόκκινο και λίγο μπλε (ultrtamarine) κατα προτίμηση.
Βάζουμε λοιπόν μια γενναία ποσότητα κίτρινο χρώμα ,αρκετό μπλέ (λιγότερο από το κίτρινο)και τα ανακατεύουμε καλα .Η ανάμειξη θα μας δώσει ένα ωχροπράσινο χρώμα  και τότε αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το κόκκινο  σε μικρές ποσότητες εως ότου μας δώσει ένα απαλο σοκολατί χρώμα.Όσο πιο βαθύ θέλουμε το χρώμα προσθέτουμε λίγο ακόμα μπλε.Και Voila έχουμε  το καφέ χρώμα που μας έλειπε ...αλλα μην βιάζεσται γιατί το τέλειο αποτέλεσμα του μπρούτζου θα μας το δώσουν τα περίφημα κεριά της Finnabair (και για τα οποία θα ακολουθήσει εκτενές αφιέρωμα ) στα οποία θα έχετε καταλάβει ότι έχω μεγάλη αδυναμία για πολλούς  λόγους ,όπως τα απίστευτα διπλά χρώματα που δίνει το καθένα απο αυτά, το υπέροχο άρωμα τους και η ιδιότητα τους φυσικά να σφραγίζουν το χρώμα και να μην επανενεργοποιούνται με το νερό.

Περνώντας οποτε τη δημιουργία σας με αυτά τα κεριά έχετε τελειοποιήσει το έργο σας αφού δεν χρειάζεται τελικό βερνίκι.Σε αυτήν την περίπτωση εχω χρησιμοποιήσει το https://www.scrapsnpieces.gr/finnabair-art-alchemy-metallique-wax-bronze-age   και το   https://www.scrapsnpieces.gr/finnabair-art-alchemy-metallique-wax-vintage-gold
τα οποία θα βρείτε στο πιο καταρτισμένο κατα την αποψή μου mixed media art e-shop το https://www.scrapsnpieces.gr/!!!
Αυτά προς το παρόν.Ελπίζω να σας άρεσε.
Τα λέμε ...με αγάπη..Klair.V!
To be   continued!

8 σχόλια:

  1. Τέλεια Ελενακι!!! ❤ Σε ευχαριστούμε για τις κατατοπιστικότατες οδηγίες!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα μου σε φιλώ γλυκά και σ΄ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως καταλαβαίνεις, παρακολουθώ ανελιπώς τις αναρτήσεις σου!!!! Και πάλι ευχαριστώ. Τώρα θα δω και αυτά τα υπέροχα κεριά, μου αρέσουν από τα λεγόμενά σου!!!! Να είσαι καλά, να μοιράζεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω σ ευχαριστω γλυκια μου για την καλη σου προαιρεση και τα γλυκα σου λογια!!!!

      Διαγραφή
  4. ευχαριστω πολυ για τις υπεροχες συμβουλες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια!!!Με κάνουν πολύ χαρουμενη!!

      Διαγραφή

       My Christmas  collection!