Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

So Blessed!!!!


             Ειναι Ευλογια η Εικονα Της!

Να ειστε ολες ευλογημενες και η Χαρη Της να σας καθοδηγει σε οτι κανετε και να παρηγορει τις πονεμενες ψυχες ,γιατι ειναι Η Μονη που μπορει να παρηγορησει πραγματικα!
Νιωθω πραγματικα χαρουμενη λοιπον γιατι η αγαπημενη μου Ευη μου ζητησε να της φτιαξω δυο εικονες με την Παναγια την Γαλακτοτροφούσα που Την αναπαριστα να θηλαζει  τον Ιησου,μια σπανια εικονα που δεν την συναντας συχνα!
Κι επειδη οι Εικονες για μενα ειναι μεγαλο κεφαλαιο δεν τις αγγιζω συχνα παρα μονο οταν μου ζητειται.


Ξεκινησα διαλεγοντας ενα αρκετα χοντρο ξυλο με αμυχες  γιατι σκεφτομουν κατι Μοναστηριακο.Εκτυπωσα την εικονα απο τις λιγοστες Αγιογραφιες που κυκλοφορούν και ξεκινησα με μεταφορα Εικονας.Με την γνωστη μεθοδο της μεταφορας https://vrisieleni.blogspot.com/2018/03/foto-transfer-idea.html εφτιαξα την εικονα τριβοντας αρκετα γιατι ηθελα να βγει ενα αποτελεσμα παλαιωμενο.Πέρασα με λιγη lacca scurente για να τονιστει η Εικονα και μετα πέρασα soft matte gel για προστασια της Εικονας.
Στη συνεχεια εφτιαξα τα πλαινα στοιχεια για να στεγνωνουν οσο εγω θα φιλοτεχνουσα την εικονα.Διαμορφωσα τα πλαινα και ξεκινησα με ενα σκουρο καφε ανακατεμενο με το αγαπημενο vintage effect των M.P https://www.facebook.com/search/top/?q=majestic%20paint%20greece&epa=SEARCH_BOX και εχτισα σιγα το εδαφος γυρω απο την Εικονα.συνεχισα με ενα κιτρινο yellow ochre ανακατεμενο επισης με vintage effect και συνεχισα με το raw umber για να δωσω οψη παλαιωμενου απο τον καιρο  χρωματος,λιγο bronze και light gold για να φωτισει λιγο.


Με φυλλα χρυσου εγιναν το στεφανι της Παναγιας του Ιησου και των Αγγελων .Το στοιχειο που βρισκεται στο κατω μερος το περασα με Rust effect για να φαινεται σκουριασμενο και με λιγο χρυση πατινα περασα διακριτικα σε μερικα σημεια .
με πηλο εφτιαξα την τρεσα γυρω απο την Εικονα την οποια περασα με λιγο πρασινο για να φαινεται ελεφρα οξειδωμενη και στη συνεχεια με καφε και σκουπισα.Λιγη χρυση πατινα επίσης διακριτικά!
Και στο πλαι χρησιμοποιησα τα ιδια χρωματα για να τονιστει η οξειδωση και η παλαιοτητα της.
Αυτη ηταν η διαδικασια με απλα και κατανοητα  βηματα.
 Ελπιζω να σας αρεσε αν και εχω να τονισω οτι απο κοντα ειναι πολυ εντυπωσιακη γιατι στις φωτογραφιες δεν καταφερα να αποτυπωσω τις αμυχες του ξυλου απο μεσα οι οποιες κανουν την εικονα να φαινεται σαν ζωγραφισμενη.

Σας ευχομαι παντα να εχετε την Ευλογια Της!!

Σας φιλω πολυ γλυκα!!
με αγαπη Klair.V!!! 





4 σχόλια:

  1. Φανταστική εικόνα, Ελένη μου!!!! Και σπάνια, αλλά και τόσο άψογα φιλοτεχνημένη από σένα με τις γνώσεις και το μεράκι σου!!!
    Όσα συγχαρητήρια και να σου δώσω θα είναι λίγα!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη, πραγματικα μοναδικο αποτελεσμα, μοναστηριακο υφος, αλλα δοσμενο με τον δικο σου αυθεντικο τροπο... Την ευλογια Της να εχουμε ολοι μας..συγχαρητηρια Ελενη μου, αλλη μια φορα μας κατάπληξες! Ευχαριστουμε για τις οδηγιες βημα -βημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύη μου σ ευχαριστώ γλυκιά μου χαίρομαι που σας άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

       My Christmas  collection!