Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Foto Transfer idea!!!!

                   Cinderella's shoes!!!
Κοριτσάρες μου ομορφες μην μου πειτε οτι δεν ξέρετε την Σταχτοπούτα??Εμένα πάντως ήταν το αγαπημένο μου παραμυθι.Μην αγχώνεστε δεν θα ξεκινήσω να σας πω παραμυθι ...θα αναλύσουμε  απλα την μέθοδο "μεταφορά φωτογραφίας"σε οποιοδήποτε αντικεκιμενο!
Παίρνετε λοιπόν εναν καμβά ή ένα κομματι ξύλου ή ενα κουτι ή ένα μπουκάλι και τα περνάτε με gesso. 
Αφού διαλέξετε την παράσταση που θελετε να χρησιμοποιήσετε την εκτυπώνετε σε "εκτυπωτή λεϊζερ".
Αφου στεγνώσει το gesso  και έχετε διαλέξει την αγαπημένη σας φωτο που θέλετε να μεταφέρετε μαρκάρετε το σημείο στο οποίο θα επικοληθεί η φωτογραφία και το περνάτε με άσπρη κόλλα κρυσταλιζέ {ατλακολ},άλλοι χρησιμοποιούν ειδική κόλλα transfer της Powerprint αλλα και  οποιοδηποτε απλο gel medium{σύμφωνα με την αγαπημένη μου Μυρτω του SnP} κάνει !
  Απλα  εδω έχουμε ενα πιο οικονομικο αποτέλεσμα με την απλή ατλακόλ.
Προσοχή η κόλλα να πάει παντού όπου θα επικολληθεί η φωτογραφία.
Κολλάτε λοιπόν με προσοχή τη φωτο {χωρίς να κάνετε ζάρες} ανάποδα{με την εικόμα προς τα κάτω} και αφαιρείτε με μια σπάτουλα ή κάρτα το περίσευμα της κόλλας κάτω από την φωτό,δλδ.με ακτινωτές κινήσεις από μέσα προς τα έξω βγάζετε ότι περίσευμα υπάρχει για να μην εγκλωβιστεί αέρας και κανει φουσκάλες το έργο σας.
Αφου στεγνώσει  πάρα πολύ καλά η κόλλα για αρκετές ωρες ή αν βιάζεστε με πιστολάκι ,με ένα νωπό σφουγγάρι,αρχίζετε να βρέχετε την επιφάνεια της φωτογραφίας και με προσεχτικές και απαλές κυκλικές  κινήσεις αρχίζετε να αφαιρείτε το λευκό χαρτί .Αφαιρώντας το χαρτί θα αρχίσετε να βλέπετε την παράσταση της φωτογραφίας.Κινηθείτε προσεκτικά γιατί αν οι κινήσεις σας είναι βίαιες υπάρχει κίνδυνος να χαλάσετε και το μοτίβο της φωτογραφίας.
Αφού τελειώσετε και εχει αποκαλυφθεί η φωτογραφία την περνάτε με απλό κερί για να της δωσετε ζωντάνια ή με την ειδική lacca scurente η οποία θα δώσει  μια πιο vintage απόχρωση στη φωτογραφία  σας.
Έχετε τελειώσει με την μεταφορά φωτογραφίας και τωρα μπορείτε να διακοσμησετε τον πίνακα σας όπως επιθυμείτε .Σε αυτόν εδω τον πίνακα έχω χρησιμοποιήσει rust effect που σας εδειξα πως να φτιαξετε στο post:https://vrisieleni.blogspot.gr/2018/01/gimme-some-more-rust-effect-baby.html?m=1 stensil-ακρυλικά light gold  και burnt umber και καλούπια της IOD για την διακόσμησή του!!!
                      Ελπίζω να σας άρεσε !!!
Καλές Δημιουργίες!
Tα λέμε ....με αγάπη Klair.V!!!!

4 σχόλια:

  1. Ελένη που το δοκίμασες πολλές φορές μπορεί κανείς να κάνει αυτή την τεχνική με εικόνα από εφημερίδα ή ακόμη από ιλλουστρασιόν περιοδικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιλα μου δεν το εχω δοκιμασει απο εφημεριδα θεωρω οτι η εκτυπωση δεν θα βοηθησει ουτε το ιλουστρασιον χαρτι .Αλλα δοκιμασε σ ενα κομματι ξυλου καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο με εκτυπωτή laser? Με κανονικό;
    Ευχαριστώ Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

       My Christmas  collection!