Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Bottle tutorial step by step!!!

         Το μπουκάλι αλλιώς!

Πόσες φορές δεν ξεκινησατε να φτιαξετε ενα μπουκαλι και σας ελειπαν οι  οδηγίες???Μην ανησυχείτε δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσική,ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα μεγαλουργήσετε.Σας το εγγυώμαι! 


Διαλεγετε ενα μπουκαλι οποιοδηποτε και καθαριζετε καλα απο ετικετες και κολλες.Περνατε το ασταρι (gesso) το οποιο μπορειτε να βρειτε στην αγορα η να κατασκευασετε οι ιδιες. Οσο πιο πηκτο ειναι τοσο πιο πολυ ανθεκτικοτητα θα εχει( σε τυχον τριψιμο ),στην αγορα θα βρειτε light ,medium και heavy gesso.Το Medium ειναι αρκετο.
Περνατε το μπουκαλι σας με το ασταρι(θα προτεινα με σφουγγαρακι ταμποναριστα)θα σας δωσει ενα ωραιο ελαφρως αναγλυφο αποτελεσμα,ή με πινελο για πιο λειο αποτελεσμα.Στεγνωνετε Καλα!Μεχρι να στεγνωσει το μπουκαλι μας φτιαχνουμε τα διακοσμητικα μας απο πηλο.Καλο θα ηταν να μην τα εχετε ετοιμασει και ξεραθει ο πηλος για να μπορεσετε πιο ευκολα να τα προσαρμοσετε στην καμπυλη του μπουκαλιου.Αφου τα κολλησετε με μια δυνατη κολλα τα αφηνετε να στεγνωσουν καλα(εως και 24 ωρες) για να μπορειτε ανετα να δουλεψετε τα χρωματα.
Περνατε το μπουκαλι με ενα χρωμα που σας αρεσει ( το δικο μου το εχω περασει μπλε prusian)εχω σβησει ελαφρα με νωπο πανι πριν στεγνωσει εντελως.Περασα απο πανω ακρυλικο λευκο Τιτανιου και το εσβησα αρκετα με νωπο πανι ξανα αφηνωντας εντονες σκιασεις στα διακοσμητικα!Περασα πατινα στα διακοσμητικα και σφραγισα το χρωμα με κερι !Ελπίζω να σας άρεσε!!
Σας ευχομαι Καλές  Δημιουργιες!!!!
Σας φιλω γλυκα....Klair.V!!!!!

5 σχόλια:

       My Christmas  collection!