Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Fayoum:The garden of Egypt!

 

           FAYOUM!

Έχουμε καιρό να τα πούμε από δω αγαπημένα μου φιλαράκια.Δεν σας ξεχνώ όμως σας κατατοπιζω μέσω των βίντεο. Αποφάσισα αυτό το έργο όμως να το αναρτήσω κι εδώ γιατί είναι εκπληκτικό το πως μεταμορφώθηκε ένα απλό κομμάτι ξύλου.


Λατρεύω την υφή που μου έδωσε ένα καινούριο υλικό το paverpol πάνω στο οποίο εκπαιδευτηκα και λάτρεψα για την χρήση του.

Το συγκεκριμένο έργο έχει θέμα μια προσωπογραφία Fayoum πολύ χαρακτηριστική αυτού του είδους την οποία έκανα μεταφορά φωτογραφίας.Μια τεχνική  την οποία εχουμε δει  πολλές φορές .Αφού λοιπόν έκανα την μεταφορά φωτογραφίας απλωσα μια παστα που δημιουργησα με 5 μερη paverpol ,1μερος paverplast,5 μερη paversand και λίγο ακρυλικο burnt sienna.Αφου άπλωσα αυτό το μείγμα τμηματικά και όχι όλο μαζί, άρχισα να το πασπαλιζω με art stone του paverpol και αφού στέγνωσε το έτριψα ελαφρά και αφαίρεσα την περισια ποσότητα art stone.

Στη συνέχεια έφτιαξα το ίδιο μείγμα αλλά έριξα σκούρο καφέ χρώμα κιμωλιας και επίσης ταμποναριστα άπλωσα λίγο από το μείγμα και ξανα πασπαλισα με art stone και ξανα έτριψα να φύγει η περίσσια ποσότητα του.Ολο αυτό μου έδωσε μια υπέροχη υφή πέτρινου τοίχου.Αφου ψεκασα με βερνίκι ματ ,πήρα λάδι ζωγραφικής και τόνισα κάποια σημεία του πίνακα.Επισης με σκόνες του paverpol την champagne και την sienna άρχισα να δίνω ύφος παλιού τοίχου.

Αφού εβαψα τα ξυλόγλυπτα μου με τα ίδια χρώματα και σκόνες τα κολλησα και κάποια από αυτά τα έκανα με την ίδια τεχνική της πέτρας.Το εργο μού άρεσε πολύ γιατί το ξύλο μετατράπηκε σε μια πέτρινη πλάκα και με ενθουσίασε. 

Ελπίζω να ενθουσιάσει κι εσάς και να σας εμπνεύσει για νέες δημιουργίες!

Φιλιά Πολλα !!Klair.V





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

       My Christmas  collection!