Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Lovely Mysterious Lady!!!

                                                                Portrait!!!
Πορτραιτα!!!!Αγαπημενο θεμα για μενα αν και δεν το εχω τιμησει δεοντος!
Παμε λοιπον να φτιαξουμε ενα πορτραιτο του 18ου αιωνα (λεμε τωρα)!
Τι θελουμε ?????να φαινεται λιγο παλιο και να ενσωματωθει απολυτα η φωτογραφια με το υπολοιπο συνολο.
Παιρνουμε το πορτραιτο που μας αρεσει σε απλη εκτυπωση (οσο πιο λεπτο το χαρτι εκτυπωσης τοσο το καλύτερο)!Βρεχουμε το χαρτι και αφου εχουμε απλώσει κολλα decoupage στο ξύλο η στον καμβα μας κολλαμε  ομοιορφα το πορτραιτο στρωνοντας το προσεκτικα (μπορειτε να τοποθετήσετε απο πανω μια ζελατινη για να σας βοηθησει να στρωσετε καλυτερα το χαρτι).Αφαιρουμε την ζελατινη αν εχουμε χρησιμοποιησει και βαζουμε κολλα και στην επάνω πλευρα του χαρτιου στρωνοντας ομοιορφα το χαρτι να μην υπαρχουν κενα η φυσαλιδες απο μεσα!
Παιρνουμε στη συνεχεια τον ακρυλικο στοκο και προσπαθούμε να καλυψουμε τα κενα γυρω απο το πορτραιτο καλυπτοντας ετσι τις ακρες του χαρτιου προκειμενου να μην φαινεται που ακριβως τελειωνει.Στρωστε τον στοκο ακανονιστα για να σας δωσει στη συνεχεια μια οψη σπασμενου ξυλου παλιοκαιρισμενου και ενα ελαφρο κρακελε τελειωμα!
Αφου στεγνωσει ο στοκος θα πρεπει να δουμε τα χρωματα που πλαισιωνουν το πορτραιτο και εδω ηταν ενα αχνοπρασινο  λαδι χρωμα.Αυτη την αποχρωση θα προασπαθησουμε να δωσουμε στο υπολοιπο εργο μας για να γινει πλήρως η ενσωματωση.Ανακατευουμε μια μικρη ποσοτητα πρασινου λοιπον με καφε προσπαθωντας να ταιριαξουμε οσο γινεται την αποχρωση που ηδη εχει το πορτραιτο.
Βαφουμε με την αποχρωση που φτιαξαμε τον στοκο και με ενα υγρο πανι αρχιζουμε και σβηνουμε ελεφρα οπου θεωρουμε αναγκαιο και με αυτο το υγρο πανι και το λιγο χρωμα που εχει επανω αρχιζουμε να πλησιαζουμε λιγο και στο πορτραιτο για να εχουμα πληρης ενσωματωση των χρωματων.
Φτιαχνουμε τα στοιχεια που θελουμε να το πλαισωσουν και τα βαφουμε στην ιδια αποχρωση!
Τελος με μια  απαλη χρυση και οχι εντονη πατινα δινουμε μια απαλη λαμψη στο εργο μας και με μια πιο εντονη περναμε τα στοιχεια μας. 
Το εργο μας εχει ολοκληρωθει ευχομαι να σας αρεσε γιατι εγω το λατρεψα!Φυσικα υπάρχουν κι αλλοι τροποι να φαινεται ακομα πιο παλιο τους οποιους θα αναλυσουμε σε αλλο πορτραιτο!
     Μεχρι το επομενο tutorial σας φιλω γλυκα!
                        Με αγάπη .....Klair.V!!!

5 σχόλια:

       My Christmas  collection!